Γ. Κοντογιώργης - Ο κομματικός πατριωτισμός ως διαχρονική σταθερά στην εθνική στρατηγική της Ελλάδας - 2 Ιουν 2020


Έντονα επικριτικός για την πολιτική άρχουσα τάξη της Ελλάδας και μάλιστα διαχρονικά εμφανίστηκε ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης και πρώην Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Γιώργος Κοντογιώργης, σε συνέντευξή του στον FOCUS FM.

Μιλώντας στην εκπομπή «FOCUS στη 1» με το Στέφανο Δαμιανίδη, επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «υπερέχει ο κομματικός πατριωτισμός και η κομματοκρατία επί των εθνικών συμφερόντων» και μίλησε για «πολιτική αδιαφορίας από την εποχή της Βαυαροκρατίας». Όμως όπως πρόσθεσε, η πολιτική του να κρύβει κανείς κάτω από το χαλί τα ζητήματα για τον επόμενο, «είναι εκχωρητική όχι απλά φοβική και έχει επενδυθεί και με ιδεολογική στόχευση: έτσι αποτρέπουμε τον πόλεμο, ενώ έτσι τον φέρνουμε πιο κοντά», επεσήμανε ο κ. Κοντογιώργης.

Ο κ. Κοντογιώργης μίλησε ακόμη για πολιτικούς, που «γίνονται βαποράκια εξυπηρέτησης των διεκδικήσεων των άλλων» και συμπλήρωσε πως για να πέσει τουφεκιά πρέπει να υπάρχει στρατηγική και να είναι συνδεδεμένη με το εθνικό συμφέρον. «Έχετε την εντύπωση, ότι η πολιτική έχει συνδεσιμότητα με το εθνικό συμφέρον; Ο Έβρος έγινε λόγω του προηγούμενου εξέγερσης των κατοίκων στα νησιά», κατέληξε ο κ.Κοντογιώργης.

«Η Ελλάδα εξεδήλωνε το φοβικό της σύνδρομο από πολλές δεκαετίες τώρα, το δήλωναν και ενώπιον των Τούρκων, είναι σταθερά της ελληνικής πολιτικής και έχει εκθρέψει την πολιτική επεκτατική της Τουρκίας, δεν έδειξε ποτέ τα όρια μέσα στα οποία μπορεί να κινηθεί η ανοχή της ελληνικής πλευράς», σχολίασε χαρακτηριστικά.