Προς τα που πάει η Ελλάδα ....

Παναγιώτης Ήφαιστος

Προς τα που το πάει η Ελλάδα; Κατηφορίζει. Είναι ένας κατήφορος η κλίση του οποίου γίνεται όλο και μεγαλύτερη, σύντομα κάθετη και ανεξέλεγκτη πτώση. Ιεραρχικά:

1. Στην Κύπρο το πιο ζωντανό κομμάτι των Ελληνικών κοινοτήτων εξανεμίζεται από ένα αμιγώς νεοελληνικό μίγμα ΣταλινοΔεξιοΑριστεροΝεοφιλελεύθερων "προοδευτικών". Το κερασάκι στην τούρτα είναι τα συνωστισμένα "επιστημονικά" απόνερα-βρομόνερα της ελλαδικής ανεκδοτολογικής αποδομητικής ιστοριογραφίας που διωγμένα από τον ελληνικό λαό (όχι από τις πολιτικές και πνευματικές ηγεσίες αλλά από τον λαό που είχε εξεγερθεί) τώρα ασελγούν επιστημονικά πάνω στην κατεχόμενη Κύπρο.

2. Ενώ η Τουρκία σύντομα θα αμφισβητήσει τις βραχονησίδες της Βάρκιζας όπου συνηθίζω να ψαρεύω κανείς δεν έχει παρά να κάνει το λάθος να παρακολουθήσει κάποιο δελτίο ειδήσεων για να καταλάβει ότι οι περισσότεροι γοητεύονται από την ιδέα επανασύστασης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.  Το τραβάει ... η ψυχή τους που λέμε. Κάποιος "σχολιαστής" που αν θυμάμαι καλά κάτι σαν οικονομεάκος ή κάτι παρόμοιο μοιάζει το όνομά του μας πληροφορεί ότι "καλός ο κατευνασμός!!! αλλά όχι και έτσι οι Τούρκοι. Ο δε διπλανός κ Πρετεντέρης - που το 1996 έγραφε (βρήκα τις φοβερές περιπαικτικές επιφυλλίδες του σε μια κάσα μου) ότι τα κράτη ... σήμερα δεν πολεμούν και γι' αυτό όποιος ήθελε αξιόπιστη αποτροπή είναι στόχος που νομιμοποιημένα πρέπει να δολοφονείται από όποιους οπλοφορούν επιφυλλιδιακά - κάτι μουρμούρισε ότι δεν "πάει άλλο". Ακόμη ακούσαμε από τους διαμορφωτές γνώμες εξωπολιτικών δρώντων το γνωστό κουλουμπιανό τροπάριο που ακούμε επί δεκαετίες τώρα ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε γιατί οφείλεται στα εσωτερικά προβλήματα της Τουρκίας.

3. Το κρατίδιο (κυριολεκτικά κρατίδιο!!) των Σκοπίων έχει κυριολεκτικά γονατίσει την Ελληνική διπλωματία. Τώρα πως μπορεί ένα από τα ισχυρότερα κράτη των  Βαλκανίων να γονατίζει είναι ένα σοβαρό ερώτημα.  Πως να μην συμβεί όμως όταν από καιρό "ιδρυματικά" εξωπολιτικά όντα ("σοράκια-κοράκια", όπως είπαμε) έχουν κατακλύσει τους κρατικούς θεσμούς; Σε ποια άλλη χώρα θα μπορούσε "ιδρυματικοί" που σχετίζονται με άλλα ευαγή υπερατλαντικά ευαγή ιδρύματα και άλλα βαλκανικά όπως του Σόρος θα μπορούσαν να μπαίνουν μέσα σε κρατικούς θεσμούς και να αλωνίζουν.

4. Το πανεπιστήμιο στο οποίο ανήκω σήμερα καταλήφθηκε. ΓΙΑΤΙ; Γιατί κανείς δεν μπορεί να μου εξασφαλίσει άσυλο από εισβολείς που παρανομούν ούτως ώστε να πάω να κάνω εξετάσεις, να διδάξω, να δω τους φοιτητές μου;

5. Θα μπορούσα να αναφέρω πολλά ακόμη περιορίζομαι όμως να πω τα εξής που αφορούν τα ευαγή Τμήματα "κοινωνικών" "επιστημών" στα οποία ανήκω και για τα οποία εκτιμώ πως η κοινωνία αυτοκτονεί όταν χρηματοδοτεί την ύπαρξή τους με σπάνιους πόρους:

     α. Εκατοντάδες έβαλαν την υπογραφή τους κάτω από το φασιστοειδές σχέδιο Αναν. (μερικοί μάλιστα λένε ότι και βρόμικα λεφτά των αμερικανικών υπηρεσιών να πάρουν για να το προπαγανδίσουν έχουν "δικαίωμα" να το πράξουν στο όνομα της ..."ακαδημαϊκής τους συνείδησης")

     β. Εκατοντάδες "προοδευτικοί" υποστήριξαν τις άνομες και καταχρηστικές βομβαρδιστικές δραστηριότητες των ΗΠΑ στην "βαλκανική γειτονιά μας".

     γ. Εκατοντάδες (συχνά οι ίδιοι) υπέγραψαν υπέρ της αποδομητικής ιστοριογραφίας.

     δ. Εκατοντάδες διδάσκουν σε χιλιάδες ελληνόπουλα που οι εισαγωγικές τους καθιστούν όμηρους σε "δημόσια" πανεπιστήμια ότι η λύση των διακρατικών προβλημάτων επιτυγχάνεται με χοροπηδήματα, κουμπαριές και εν γένει με "αγάπη του Άλλου" στον οποίο εμείς θα πρέπει να δημιουργούμε την εικόνα πως είμαστε αρκούδα που χορεύει στα διεθνοπολιτικά σκλαβοπάζαρα. Και δεν βρέθηκε ένας έστω να τους πει να πάρουν σημαιάκια  που θα γράφουν "Αγαπώ τον Άλλο" και να περιφέρονται στην  Γάζα, στο Ιράκ ή στο Αφγανιστάν. Γι' όλο αυτό το τσούρμο θα πω πολλά στις δύο επερχόμενες (σύντομες αν όχι επιγραμματικές αυτή την φορά) μονογραφίες μου.

Είναι συγκλονιστικό πάντως ότι αυτές τις μέρες λόγω Γάζας και Αιγαίου παίρνω καθημερινά εκατοντάδες μηνύματα από επισκέπτες αυτής εδώ της σελίδας (που όλως περιέργως είναι αρκετές χιλιάδες καθημερινά) και που ερωτούν τι τελικά μας συμβαίνει και προς τα που πάει η Ελλάδα. Εκτός βεβαίως του ότι δεν είμαι Νοστράδαμος (ο διεθνολόγος δεν είναι μελλοντολόγος) απαντήσεις υπάρχουν στις μονογραφίες και στα "κορυφαία βιβλία διεθνών σχέσεων" που αναλύω σε άλλη σελίδα. Πολλά δοκίμια και άρθρα βρίσκονται σε άλλες σελίδες του παρόντος δικτυακού τόπου. Λέω μόνο πως με βάση τις παρούσες τάσεις (κατάληψη δηλαδή του ελλαδικού και κυπριακού χώρου από αλλότριες "πνευματικές δυνάμεις" (θα ακριβολογούσα αν έλεγα "πνευματικούς δαίμονες") θα πρέπει να αισθανόμαστε ευτυχείς αν τα επερχόμενα χρόνια και τις επερχόμενες δεκαετίες επιβιώσουν κάποια κομμάτια της νεοελληνικής επικράτειας. Οι λαοί παθαίνουν ότι τους αξίζει. "Κάνε κουράγιο Ελλάδα μου ... κι όσο μπορείς κρατήσου. Και στα παλιά παπούτσια σου ...  Γράψε όσα λεν οι εχθροί σου ..." τραγουδούσε η Σοφία Βέμπο. Το θέμα όμως είναι, δυστυχώς, πως μείναμε χωρίς παπούτσια, οι εχθροί έχουν μολύνει το αίμα πολλών και μάλιστα νέων, το ανοσοποιητικό βρίσκεται σε καταστολή και η τακτική του σκαντζόχοιρου δεν προφυλάσσει.

 

Υποσημ.

1. Στους ενθουσιασμούς και στις υπερβολές για την εκλογή του Ομπάμα ως προέδρου εμείς από την πρώτη στιγμή εκφράσαμε την επιφυλακτικότητά μας. Ταυτόχρονα αποφύγαμε να γίνουμε σχολιαστές των δημοσιογράφων για να συμβάλουμε στις υπερβολές ή και ασυναρτησίες που συχνά ακούαμε τις μέρες των αμερικανικών εκλογών.

2. Σε διπλανή σελίδα παραθέτω την παρέμβαση της νέας αμερικανίδας υπουργού εξωτερικών. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Στέκομαι στο εξής εδάφιο: We must use what has been called “smart power,” the full range of tools at our disposal -- diplomatic, economic, military, political, legal, and cultural -- picking the right tool, or combination of tools, for each situation. With smart power, diplomacy will be the vanguard of foreign policy. This is not a radical idea. The ancient Roman poet Terence, who was born a slave and rose to become one of the great voices of his time, declared that “in every endeavor, the seemly course for wise men is to try persuasion first.” The same truth binds wise women as well. Η στρατηγική μαλακής ισχύος, ιστοριογραφικής αποδόμησης, το εγχείρημα ανανικής καταστολής μας είναι ενδεικτικά για το πως θα εφαρμόζεται η "έξυπνη ισχύς". Στρατιές ολόκληρες λυσσασμένων για τα λεφτά της USAID που προγραμματίζει η νέα υπουργός καιροφυλακτούν για να τα καταβροχθίσουν, να κάνουν μαθήματα πολιτειότητας σε έλληνες ιθαγενείς, να εκλογικεύσουν το κατέβασμα του πήχη της ελληνικής επικράτειας μέχρι τον Σαρωνικό, να προετοιμάσουν την Θράκη για "προσαρμογές" στις επερχόμενες αλλαγές (εγκατάλειψη της ελληνικής κυριαρχίας στο όνομα της ... μεταεθνικής εποχής), κατευνασμού των αλυτρωτιστών κάθε είδους της "βαλκανικής γειτονιάς μας" και τα λοιπά.