Ν. Σαρκοζί: «Ή θα στηρίξουμε την Ελλάδα ή θα πάψει να υπάρχει το ευρώ»

Την αμέριστη υποστήριξή του προς την Ελλάδα εξέφρασε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε Γάλλους αγρότες, λίγο πριν αυριανή του συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Ν.Σαρκοζί είπε ότι από τη στιγμή που δημιουργήσαμε το ευρώ δεν μπορούμε να αφήσουμε μια χώρα της ευρωζώνης να πέσει. Διαφορετικά η ευρωζώνη δεν έχει κανένα νόημα.

"Πρέπει να στηρίξουμε την Ελλάδα, η οποία κάνει προσπάθειες για να εξέλθει από την κρίση, διαφορετικά θα πάψει να υπάρχει το ευρώ" υπογράμμισε στην ομιλία του ο Γάλλος πρόεδρος.

"Το ευρώ δεν έχει κανένα νόημα αν δεν υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ μας" είπε ο Σαρκοζί μιλώντας προς τους Γάλλους αγρότες επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι ο νούμερο ένα εισαγωγέας γαλλικού βοδινού κρέατος.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, γάλλοι αξιωματούχοι δηλώνουν ότι επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ωστόσο τονίζουν ότι ο Νικολά Σαρκοζί έχει κάνει ξεκάθαρο ότι το Παρίσι είναι έτοιμο να προσφέρει βοήθεια προς τη χώρα αν παραστεί ανάγκη.

"Θα παλέψω με περισσή ενέργεια για να υπερασπιστώ την κοινή αγροτική ευρωπαϊκή πολιτική" είπε ο Σαρκοζί, αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια προς τον αγροτικό τομέα.

Αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-03-10