Γ. Κοντογιώργης - Η ελληνική κοινωνία ενώπιον της Ιεράς Συμμαχίας της δεσποτείας των “αγορών”, της Γερμανικής Ευρώπης και ο ρόλος της ελληνικής πολιτικής “κάστας” - 22 Ιουν 2015

Λάβρος έναντι των πολιτικών αποφάσεων και κινήσεων της ηγεσίας του τόπου ο πανεπιστημιακός Γιώργος Κοντογιώργος μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

Στο ερώτημα για το τι αναμένει σήμερα από τις επαφές του πρωθυπουργού απάντησε λέγοντας: «Θα σας απαντήσω έτσι όπως το είπα και προεκλογικά. Το νέο πακέτο θα είναι χειρότερο από τα προηγούμενα».

Τέλος ο πανεπιστημιακός τοποθετεί σε άλλη βάση τις σχέσεις πολιτικού-πολίτη, καθώς, όπως ανέφερε, τα διλήμματα που σήμερα οι πρώτοι θέτουν προς τους πολίτες υποκρύπτουν τη σκοπιμότητα απόκρυψης της αλήθειας προς ίδιον όφελος. «Χωρίς εθνικό σχέδιο και στρατηγική, με μεταρρυθμίσεις ιδίως στην έννοια του κράτους, που θα μας βγάλουν μπροστά από τα μνημόνια και την ποδηγέτηση της Ελλάδας από τους δανειστές, απλά θα μπαίνουμε σε κάλπικα διλήμματα για "ευρώ ή δραχμή", δηλαδή αν ο "δυνάστης" του λαού θα είναι μόνο "εσωτερικής επιβολής" ή "διττής και εσωτερικού και εξωτερικού"», είπε.

Αναδημοσίευση από τη Νέα Κρήτη - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22-06-2015