Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου 2014

Γ. Κοντογιώργης - Το αδιέξοδο του πολιτικού συστήματος οδηγεί τη χώρα σε πλήρες αδιέξοδο - 12 Δεκ 2014

Καταπέλτης για τις ευθύνες των πολιτικών και τη σημερινή κατάσταση της χώρας ο κορυφαίος πανεπιστημιακός Πολιτικών Επιστημών Γιώργος Κοντογιώργης μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη.

«Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο με τους εκπροσώπους των δανειστών, καθώς εκ νέου επιχειρούν να στείλουν το λογαριασμό σε τρίτους, αρνούμενοι να τον αποδώσουν στο ελληνικό κράτος και τους πολιτικούς που το εκπροσωπούν», είπε.

«Το ερώτημα», τόνισε, «στις μέρες μας είναι αν όλο το πολιτικό σύστημα έχει αντιληφθεί τη δυσαρμονία στη οποία βρίσκεται με τη λαϊκή βούληση. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία, παρά τα όσα λέγονται, δίνει αρμοδιότητες στον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Το θέμα είναι αν αυτός πολιτικά έχει επιλέξει να τις ασκεί ή όχι».

Η κρίσιμη ψηφοφορία, όπως είπε, είναι στις 29 Δεκεμβρίου, οπότε οι βεβαιότητες του «όχι» ή του «ναι» από τους βουλευτές στις δύο πρώτες ψηφοφορίες μπορεί να αλλάξουν στην τρίτη, αφού το πολιτικό σύστημα έχει φροντίσει μέσα στο Σύνταγμα την ασυλία τους σε περίπτωση που αλλάξει μια δημόσια δέσμευσή τους.

Αναδημοσίευση από τη Νέα Κρήτη - Ημερομηνία δημοσίευσης: 12-12-2014


Share/Save/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: