Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012

"Η αντιαριστερή προπαγάνδα αναζωπυρώνει τους διχασμούς του εμφυλίου πολέμου"

Ο ακαδημαϊκός Βασίλειος Μαρκεζίνης είναι ένας συντηρητικός πολίτης, μια προσωπικότητα του αστικού κόσμου, ένας σερ. Οι διαφορές του με την Αριστερά είναι γνωστές. Γι' αυτό έχουν αξία οι προειδοποιήσεις που απηύθυνε την περασμένη Τρίτη μιλώντας σε εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο. Είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Μαρκεζίνης: "Τα συντονισμένα κατεστημένα που κυβερνούν τη χώρα επιδιώκουν να χρησιμοποιήσουν τις επερχόμενες εκλογές για να διαιωνίσουν το στάτους κβο". Περιέγραψε μάλιστα παραστατικά τα κατεστημένα της διαπλοκής: "Οι πολιτικοί που έλαβαν πολύτιμη βοήθεια από ευάριθμους (άπληστους, λένε πολλοί) τραπεζίτες και επιχειρηματίες, οι οποίοι δεν αρκούνται να βγάζουν χρήματα, αλλά θέλουν επίσης 'να κυβερνούν την Ελλάδα', καθώς και από μερικούς μεγιστάνες των ΜΜΕ οι οποίοι έχουν μεταμορφώσει τις υπερχρεωμένες εφημερίδες και τα τηλεοπτικά κανάλια σε μηχανές προπαγάνδας και παραπληροφόρησης". Μιλάει, μάλιστα, για "συντονισμένη μεγα-συνωμοσία", καθώς "ξένοι παράγοντες που εποφθαλμιούν το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τον ορυκτό πλούτο της χώρας βρίσκουν ιδανικούς συνεταίρους στους μηχανορράφους των ΜΜΕ".

Ο Β. Μαρκεζίνης στηλιτεύει το ψευδοδίλημμα "Μνημόνιο ή έξω από το ευρώ". Τονίζει ότι "σε κάθε περίπτωση η απόφαση για έξοδο από το ευρώ δεν αποτελεί ζήτημα επιλογής από τους Έλληνες, αλλά τεχνηέντως θα επιβληθεί από τους ξένους". Και αποκαλύπτει ότι το ψευδοδίλημμα είναι "μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής με σκοπό την αποδυνάμωση -μια και είναι αδύνατη η εξουδετέρωση- των κομμάτων της Αριστεράς". Δεν διστάζει να μιλήσει για "υστερόβουλους υπολογισμούς των αστικών κομμάτων" και των εφημερίδων τους: "Μέσα από την τεχνητή επίταση της αντιαριστερής προπαγάνδας βλέπουμε ένα τμήμα του πολιτικού κόσμου να προσπαθεί να κερδίσει μερικά ποσοστά στις δημοσκοπήσεις με κίνδυνο να αναζωπυρωθούν υπό δριμύτερη μορφή οι διχασμοί του εμφυλίου πολέμου".

Αναφερόμενος στα "περί βίας" προβλέπει ότι είναι "σχεδόν αναπόφευκτη η κοινωνική αναταραχή στους δρόμους", επισημαίνει κατάχρηση της αστυνομικής βίας και κατηγορεί ως "υπεύθυνους απάτης -και όχι μόνο αυταπάτης- όσους υποστηρίζουν ότι η κοινωνική αναταραχή πηγάζει από μερικούς αριστερούς ή κουκουλοφόρους".

Η ομιλία του ακαδημαϊκού είχε τίτλο "Γιατί πολεμάω για κοινωνική συμφιλίωση". Ανέπτυξε τις γνωστές θέσεις του, επέκρινε την Αριστερά ότι "παραμένει προσκολλημένη στη σύγκρουση και την παρωχημένη αριστερή ρητορική", προειδοποίησε όμως ότι μετεκλογικά, σε μια πολυκομματική Βουλή χωρίς κυβερνητική πλειοψηφία, μπορεί να αποδειχθεί αναγκαία "η σύμπραξη με την Αριστερά, έστω χαλαρά, για την καλύτερη εδραίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος", κάτι που εμποδίζει η τακτική των αστικών κομμάτων να κολλάνε στα αριστερά κόμματα την "ετικέτα του επικίνδυνου εξτρεμιστή". Προβλέπει ότι αριστερά κόμματα θα ψηφίσουν χιλιάδες άνεργοι και περιθωριοποιημένοι πολίτες, ακόμη και "απογοητευμένοι νεοδημοκράτες".

Προκαλεί εντύπωση ότι η ομιλία αυτή αποσιωπήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, σε αντίθεση με τη μεγάλη προβολή που είχαν επιφυλάξει μέχρι και πριν από δύο μήνες σε οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση του κ. Μαρκεζίνη. Γιατί, άραγε; Ο ακαδημαϊκός, απαντώντας σε δημοσιεύματα που τον έφεραν υποψήφιο διαφόρων κομμάτων, δήλωσε ότι "παραμένει άγαμος"! Υπήρξε "συνοικέσιο" που χάλασε; Τοποθετείται εν όψει της μετεκλογικής κατάρρευσης του δικομματισμού; Το σίγουρο είναι ότι ενοχλούν οι αλήθειες που διατυπώνει, για τους δικούς του λόγους, ότι τα σχέδια συκοφάντησης της Αριστεράς αποτελούν μεθόδευση για να περισώσουν τα κατεστημένα την εξουσία τους. Τα κατεστημένα είναι αμείλικτα.

Αν. Σεβ.

Αναδημοσίευση από την Αυγή - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25-03-12


Share/Save/Bookmark

5 σχόλια:

archaeopteryx είπε...

Εγώ έχω μείνει ότι το "έξω από το ευρώ" είναι σχεδόν αναπόφευκτο, όταν σχεδόν νομετελειακά κάνουμε στάση εξωτερικών πληρωμών.

Όσο λιγότερο έχουμε ξεζουμιστεί εώς τότε, και όσες λιγότερες υποθήκες και εκχωρήσεις έχουμε δώσει, τόσο καλύτερα. Δυστυχώς είμαστε ξεβρακωμένοι και δωσ' του

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ ότι ο αριστερός μπαμπούλας είναι τεχνητός και εκ του πονηρού. Έπαψε να υπάρχει το 1990. Αλλά τον χρησιμοποιεί η ίδια δύναμη που τον εφηύρε το 17 για να γλυτώσει το Ανατολικό μέτωπο, και τον απήλαυσε μεταξύ 1950 και 1989 για να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι τυχαίο το άρθρο είναι της Αυγής. Η Αυγή τι θα γράψει; Μη μας κάνετε κριτική. Κι επίσης θα το παίξουν και θύματα.

Διάβασα το λόγο του Μαρκεζίνη και για πρώτη φορά θα διαφωνήσω μαζί του.

Η αριστερά κυβερνάει τη χώρα de facto από το 1961 και μετά. Δηλ. μετά τις εκλογές βίας και νοθείας που σκάρωσε στο παλάτι κατ εντολήν των Αμερικάνων ή που σκάρωσαν οι Αμερικάνοι με εκτελεστικό όργανο το Παλάτι. Οι Αμερικάνοι δεν ήθελαν με τίποτε την αριστερά στα πράγματα και νόθευσαν τις εκλογές. Το ίδιο έκαναν και το 2000 κουβαλώντας Ρωσοπόντιους με αεροπλάνα σε επαρχιακά αεροδρόμια,επειδή δε γούσταραν τη ΝΔ. Το 2000 ο ΚΚ ο Β' δε μίλησε. Αν μιλούσε και κινητοποιούσε τον κόσμο θα γινόταν της παλαβής. Το 1961 οι αριστεροί έκαψαν την Αθήνα. Αδίστακτα καθάρματα.

Από το 1961 η αριστερά ήταν στους δρόμους και παρέλυε συστηματικά ολόκληρη τη χώρα. Το 1974 νομιμοποιήθηκε και τη δεκαετία του 70 μέσω της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος δημιουργούσε στελέχη. Αυτά τα στελέχη τρύπωσαν στο ΠΑΣΟΚ και πήραν την εξουσία στα χέρια τους. Είναι εκείνοι που διέλυσαν όλους τους θεσμούς στη χώρα, δημιούργησαν νομενκλατούρα κράτους πρώην ανατολικού μπλόκ με τη διαφθορά, κατακερμάτισαν την οικονομία με πολλές μικρές επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο και να εξάγουν, έφαγαν όλους τους πόρους της Ελληνικής κοινωνίας και προεξόφλησαν μέσω δανείων τα έσοδα 3 γενεών και γενικότερα είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τη σημερινή κατάσταση.

Ο Μαρκεζίνης μας λέει να μην επιτιθέμεθα στην αριστερά. Λυπάμαι αλλά πρέπει να της αποδοθούν οι ευθύνες γι αυτά που διέπραξε στη χώρα. Η άποψη Μαρκεζίνη δε γίνεται δεκτή από εμένα. Μου θυμίζει τη άμυνα των Εβραίων που χαρακτηρίζουν αντισημίτη όποιον τους ασκεί κριτική για τα εγκλήματα που διαπράττουν στην Παλαιστίνη.

Και βεβαίως θα συμφωνήσω με τον προηγούμενο σχολιαστή ότι κάτι βρωμάει στο βασίλειο της Δανειμαρκίας. Σε όλο τον κόσμο πλην Κούβας, Β. Κορέας έχουν εξαφανιστεί. Σε εμάς η δύναμή τους δεν έχει μειωθεί καθόλου. Κάποιος τους συντηρεί στη ζωή με χρηματοδοτήσεις διότι τον συμφέρει. Δεν ξέρω ποιος είναι, ίσως να είναι η Γερμανία, ίσως να είναι η Αμερική. Στα Δεκεμβριανά του 2008 τους χρησιμοποίησε η Αμερική.

«Ήπειρος, η πατρίδα μας» είπε...

Λυπάμαι πολύ αλλά μάλλον σας αφήνουν αδιάφορους οι επιθέσεις της αριστεράς κατά του αστικού κράτους, των αστικών κομμάτων, η «ανυπακοή» γενικώς και η μη «αναγνώριση» του συντάγματος εκ μέρους των κομμουνιστών. Αυτά που είπε ο Μαρκεζίνης θα ίσχυαν για την αριστερά άλλων χωρών και όχι για την σταλινική δική μας που αποκαθιστά σήμερα τον Ζαχαριάδη για να τον ξαναδιαγράψει ακριβώς αύριο. Οι αριστεροί στην Ελλάδα επιμένουν εμφυλιοπολεμικά και ας είναι μια μηδαμινή μειοψηφία όπως θα δείξουν οι εκλογές.

Ανώνυμος είπε...

@ «Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Δυστυχώς η αριστερά έχει περί το 20-25% στη χώρα. Μην κοιτάς μόνο τα ποσοστά ΚΚΕ, που στην τελική είναι και το πιο έντιμο με την έννοια ότι δε σε κοροϊδεύει, πρόσθεσε τα ποσοστά ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ,Κουβέλη, Λούκας, Οικολόγων και λοιπών κομματιδίων και θα δεις που θα πάει το συνολικό ποσοστό.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις τώρα τελείωσα με το δίωρο βίντεο της ομιλίας. Η αυγή αποσιωπά την κριτική που ασκήθηκε στην Αριστερά. Εξαιρετικά ήπια κριτική θα έλεγα. Ασχολήθηκε μόνο με την αποδόμηση της εθνικής ταυτότητας, που προωθείται από την αριστερά και από τους νεωτεριστές.