Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2012

Ανιχνεύσεις - Συνέντευξη με τον Βασίλη Μαρκεζίνη - 10 Ιαν 12

Συνέντευξη του κ. Βασίλη Μαρκεζίνη στις Ανιχνεύσεις, που μεταδόθηκε στις 10.1.12, με αφορμή το βιβλίο του “Γράφοντας για τον εαυτό μου”, Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη, 2011 .


Share/Save/Bookmark

1 σχόλιο:

archaeopteryx είπε...

Η επούλωση θα αργήσει γιατί όχι μόνο δεν έχουμε πιάσει πάτο ακόμα, αλλά γιατί το θέατρο συνεχίζεται (φοβάμαι) ακάθεκτο.

Έχουμε εσκεμμένα προβληματικό Σύνταγμα. Αν δεν ξεκινήσουμε από αυτό, θα είμαστε μία από τα ίδια. Έχουμε πλασματικές και παραπλανητικές επιλογές. Ναι, ψηφίζεις, αλλά πρέπει να ψηφίσεις το σωστό πράγμα (αλλά στο δίνουμε σε 3,5 νέες γεύσεις, για να διαλέγεις). Από το 1989 και μετά που …θυμάμαι, οι ψηφοφορίες είναι αρνητικές (ψηφίζουμε τον Α γιατί δεν πάμε άλλο τον Β) και ο «Πρόεδρος της Δημοκρατίας» είναι ένας κακόγουστος κομματικός συμβιβασμός.

Εκλογές, ναι, αλλά όχι για γεύσεις του ιδίου πράγματος.

Να επισημάνω μία (κατά την γνώμη μου) αντίφαση: «Φιλοευρωπαίοι». Όχι γιατί αποφάσισα ότι είμαι Ευρωσκεπτικιστής, απλά κοιτάω την κατάσταση, την κοιτάω την ξανακοιτάω και λέω «πώς προκύπτει αυτό»; Από το 1989 και μετά, δεν το έχω δει. Μας έχουν ρωτήσει; Ή μέσω αγορασμένων βουλευτών που δεν νομοθετούν, αλλά σφραγίζουν ειλημμένες αποφάσεις άλλων (και όπως λέει αλλάζουν φορολογικό σύστημα κάθε 6 μήνες)

Συμφωνώ 100% με αυτά που λέει για το που οδεύουμε σχετικά με «πτώχευση», λυπάμαι που δεν την κάναμε εμείς, με δική μας πρωτοβουλία. Οι «φίλοι» μας θα το κάνουν απλά αφού απομυζήσουν ό,τι μπορέσουν. Και, την σημερινή μας δημοσιονομική μας πολιτική, δεν την επιβάλει το ΔΝΤ, σήμερα, αλλά η ΕΕ, νομίζω. (Και αν και άσχετο, δεν νομίζω ότι έχει θρησκευτικοφανατικούς στο tea party, αν και έχει δίκιο για τις αλλαγές μετά το 89-90 στις ΗΠΑ)

Κατά τα άλλα, ένας σκεπτόμενος Έλληνας που χαίρομαι να τον ακούω, και μακάρι να έρθει στα πράγματα, αν και οι Έλληνες (η Διαπλοκή και τα ΜΜΕ της δηλαδή) δεν θέλουν «σκεπτόμενους» ή «ελεύθερους»... Και ερωτώ, τι ποσοστό της «Διαπλοκής» είναι «Ευρωπαϊκό» δημιούργημα;