Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2011

Casus Belli - Ν. Λυγερός - Οικονομική κρίση και ΑΟΖ - 14 Νοε 11

Συνέντευξη του Στρατηγικού Αναλυτή και Καθηγητή Γεωστρατηγικής κ. Νίκου Λυγερού, στις 14.11.11 στην εκπομπή Casus Belli της Δήμητρας Αλεξάκη.

Σχετική αρθρογραφία:

  1. Θεόδωρος Κ. Καρυώτης, Το Αιγαίο Πέλαγος και ο ρόλος της ΑΟΖ, 27.11.11


Share/Save/Bookmark

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δυο κριτικές παρατηρήσεις.
1) Μιλάει για το κούρεμα. Δυστυχώς το κούρεμα δεν είναι 50%. Το όφελος από το κούρεμα είναι μόνο 30 δις και τούτο διότι πολλά δάνεια εξαιρούνται από του κούρεμα.
2) Έχει ακραιφνώς Ευρωπαϊκή θέση και θέση υπέρ του Ευρώ. Εγώ πιστεύω ότι τόσο η παραμονή μας στην ΕΕ όσο και στο Ευρώ είναι αντικείμενα προς διαπραγμάτευση. Η παραμονή μας στην ΕΕ και το Ευρώ είναι όπως ένας γάμος αν δεν περνάς καλά χωρίζεις. Καλό είναι να είμαστε μέσα αλλά σε ισότιμη βάση και χωρίς αυτό να θίγει την εθνική μας κυριαρχία. Δυστυχώς όμως η ΕΕ έχει μετατραπεί σε μηχανισμό δικτατορικής επιβολής συμφερόντων. Μεταξύ της καταστροφής της πατρίδας μου, του κράτους μου, και της ζωής των συμπολιτών μας που εκπορεύεται από την ΕΕ και της εξόδου προτιμώ την έξοδο. Αλλά όπως έγραψα είναι αντικείμενο προς διαπραγμάτευση. Τους λες ξεκάθαρα δεν πάει άλλο και ή θα αλλάξουμε κάτι ή φεύγουμε.