Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2011

Αρίστος Δοξιάδης: «Ένα εκατομμύριο άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν δουλειά» - 2 Οκτ 11

Ο οικονομολόγος - επιχειρηματίας κ. Αρίστος Δοξιάδης απαντά στα ερωτήματα της εκπομπής Πρωταγωνιστές της 2.10.11 με θέμα «Οι απαντήσεις για την οικονομία».

Αναδημοσίευση από το protagon.gr - Ημερομηνία δημοσίευσης: 04-10-11


Share/Save/Bookmark

2 σχόλια:

VKP είπε...

Πριν 1 χρόνο ήταν 500000 που πρέπει να αλλάξουν δουλειά. Σήμερα αυτοί είναι 1000000 και σε ένα χρόνο θα είναι 2000000. Πείτε μου, κι αυτοί περιττοί θα είναι τότε;
Θέλετε αληθεια να γίνει η χώρα ανταγωνιστική σε νέες τεχνολογίες και άλλα κουραφέξαλα την στιγμή που ένα μεγάλο της τμήμα θα λοιμοκτονεί; Καλώς ήλθατε, ή καλώς μας φέρατε εις την Κίνα, ή καλύτερα ένα μέρος της, ξέρετε εσείς, εκεί στα ανατολικά και τα νότια...

Ανώνυμος είπε...

Και που θα βρεθούν τα λεφτά για τις επενδύσεις που λέει; Και πως οι επενδύσεις αυτές θα πάνε καλά; Και πως θα επιστρέψουν άνθρωποι στη γεωργία με χωράφια των 5-10 στρεμμάτων;
Με τα λόγια όπως έλεγε και η γιαγιά μου φτιάχνω ανώγεια και κατώγια. Με τα έργα όμως τι γίνεται;
Το μόνο που μας είπε είναι ότι έχουμε φούσκα επαγγελμάτων παροχής υπηρεσιών αλλά ακόμη και εργαζόμενους σε παραγωγικά επαγγέλματα-ειδικότητες δε μπορούμε να απορροφήσουμε διότι δεν έχουμε παραγωγή.
Εκείνο που δε μας είπε είναι ότι οι των θετικών επιστημών γίνονται εξαγωγή. Αυτοί που υποφέρουν είναι οι των θεωρητικών επιστημών και τα αντίστοιχα επαγγέλματα.

Οι αρλούμπες του Θεοδωράκη περί δανειοδότησης με πολιτικά κριτήρια είναι για γέλια. Εδώ σε παρακαλούσαν να πάρεις δάνειο οι τράπεζες.

Αλήθεια γιατί δε θέτουν το ερώτημα πως και υπάρχουν ακόμη εφοπλιστές τη στιγμή που κάθε άλλη επιχειρηματική δραστηριότητα έχει εξαφανιστεί; Μήπως διότι τα πλοία έχουν προπέλα όπως έλεγε κι ο Ωνάσης; Και τι φταίει και πηγαίνει κατά διαβόλου ότι δεν έχει προπέλα; Μήπως η αριστερά που μας κυβέρνησε από το 1961 κι εντεύθεν; το 16 παρέδωσε εν τοις πράγμασι η δεξιά και μετά το 1961 θυμίζω ότι καθημερινά καιγόταν η Αθήνα. (Λαμπράκηδες, 114 κλπ.)