Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Αντιθέσεις - Λαπατσιώρας - Ελληνικό χρέος, το μεγάλο ψέμα - 27 Μαϊ 11

Ο δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Σαχίνης συζήτησε με τον Λέκτορα Ιστορίας Οικονομικών Θεωριών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Σπύρο Λαπατσιώρα, στις 27.5.11 στο κανάλι Κρήτη ΤV, για το πρόβλημα του ελληνικού χρέους.


Share/Save/Bookmark

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

2 ώρες φλυαρίας.

Πηγαίνετε γύρω στο 16ο λέπτο:
"Οτιδήποτε γεννάει κέρδος είναι κομμάτι της πραγματικής οικονομίας"

Τότε και μια πυραμίδα γεννάει για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα κέρδος άρα είναι κομμάτι της πραγματικής οικονομίας...

Ρε δεν μας παρατάτε ρε οικονομολόγοι με τις θεωρίες σας και τις εικονικές οικονομίες σας.

Βαφτίσατε τον κοπανιστό αέρα, το κόψιμο εικονικών χρημάτων και τα πυραμιδοειδή χρηματοπιστωτικά συστήματα ως οικονομία και καταστρέψατε τον κοσμάκη.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου εγώ μόλις τον έκοψα με το φουτεράκι και το μουσάκι κατάλαβα με τι είχα να κάνω. Για να είμαι σίγουρος έκανα μια αναζήτηση στο ίντερνετ. Μόλις επιβεβαιώθηκα απλά διέκοψα την παρακολούθηση. Δεν είχε νόημα.

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 6/6, δεν ισχυρίζεται ο λαπατσιώρας πως "Οτιδήποτε γεννάει κέρδος είναι κομμάτι της πραγματικής οικονομίας", λέει πως με αυτή τη λογική εκλαμβάνεται κάτι ως μέρος της πραγματικής οικονομίας από το σύγχρονο καπιταλιστικό σύστημα, με άμεσες και πραγματικές συνέπειες και στην οικονομική και στην πολιτική στρατηγική των χωρών,και οφείλουμε να το συνειδητοποιήσουμε αυτό αν θέλουμε να αντιληφθούμε τη συνολική εικόνα της σύγχρονης οικονομικής πραγματικότητας.
όσο για τον ανώνυμο 7/6, ας μη αισθάνεται αδικημένος αν τον κρίνει κανείς από την εξωτερική εμφάνισή του και μόνο, ρωτώντας μάλιστα για επιβεβαίωση τον πρώτο που θα βρει μπροστά του, έτσι για τους τύπους...
εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η οπτική του Λαπατσιώρα, άσχετα αν συμφωνεί η διαφωνεί κανείς μαζί του επί του πρακτέου.αξίζει να ακουστεί.