Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

Αντιθέσεις - Μπουραντάς - Στην πατρίδα μας υπάρχει τεράστιο έλλειμμα μάνατζμεντ και ηγεσίας - 1 Απρ 11

Ο δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Σαχίνης συζήτησε με τον καθηγητή του μάνατζμεντ, διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος διοίκησης επιχειρήσεων για στελέχη (Executive MBA) και διευθυντή του μεταπτυχιακού προγράμματος (M.Sc.) διοίκησης ανθρωπίνων πόρων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Δημήτρη Μπουραντά, στις 1.4.11 στο κανάλι Kρήτη ΤV, για τη σημερινή πολιτικοοικονομική κατάσταση και το τεράστιο έλλειμμα ηγεσίας και μάνατζμεντ του πολιτικού συστήματος της χώρας και του κράτους.

Σχετικά:

  1. Δημήτρης Μπουραντάς, Επί σκηνής χωρίς πρόβα, Εκδόσεις Πατάκη, 2010
  2. Δημήτρης Μπουραντάς, Έχουμε έλλειμμα ηγεσίας, 12.1.11


Share/Save/Bookmark

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική συνέντευξη.

Εξαιρετικές, ουσιώδεις ερωτήσεις.
Εξαιρετικές, ξεκάθαρες απαντήσεις.

Αξίζει τη μιαμιση ώρα που θα τη δείτε μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Εαν κάποιος ακουσε τα βιβλία του στα οποία αναφερόταν ο Μπουραντάς ας τα γράψει γιατί δεν ακούστηκαν καθαρά.

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΝΤΩΣ,ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΣ Β!ΘΜΙΑΣ ,(ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ) ΓΙΑ ΤΗΝ 3η ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΕΧΝΟΛ.ΚΑΤΕΥΘ.ΜΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΞΕΤΑΣΗ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΥΣΝΟΗΤΑ -ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ. ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ,ΠΡΟΣ 17ΡΗΔΕΣ ,ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΟΥ.
ΜΟΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ Ο ΠΑΠΑΓΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ!
Ι.ΑΛΑΤΖ.

Ανώνυμος είπε...

Εσένα ανώνυμε 3/4/11 17:36 σου έρεσε ο Μπουραντάς μάλλον για την ιστορία των Μπουραντάδων στη Μεσηνία και όχι για τις ελιτίστικες αρλούμπες του Δημητράκη, που έβρισκε το Μάνατζμεντ του Προπονητή της άρσης βαρών που έφερνε πολλλά μετάλλια, μέχρι που αποκαλύφθηκε πως το Μάνατζμεντ είχε και λίγη ντόπα, αλλά η καπιταλιστική κραιπάλη δεν τον ενοχλεί καθόλου,
γιατί με ην άγνοιά του ή τη σκόπιμη σιωπή του έγινε καθηγητής.
Α ρε φουκαρά που δεν βλέπεις πέρα απο τη μύτη σου και την τσέπη σου...και φυσικά δεν συνέχισες το παραμύθι σου μόλις διάβασες το επόμενο σχόλιο του δεύετρου ανώνυμου.
Το κεφάλαιο για το Δημητράκη δεν φταίει για τίποτα, μόνο το Μάνατζμεντ από το αμέρικα που σπούδασε ο Δημητράκης...

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμε 22/4/11, από που συμπέρανες πως ο μπουραντάς πιστεύει πως το κεφάλαιο δε φταίει σε τίποτα?μιλάει ξεκάθαρα για το καρκίνωμα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, δείχνει τις τράπεζες και τις τοπικές ελίτ ως τους βασικούς υπεύθυνους για την οικονομική και κυρίως για τη κοινωνική κρίση - την οποία την έχει επισημάνει προ πολλού και ως καθηγητής πανεπιστημίου,στο ίντερνετ υπάρχουν αναφορές - και στη τελική δεν έγινε γκόλντεν μπόι σε μια ελλάδα και σε μια εποχή που άνετα θα τα κατάφερνε με τις σπουδές του, και ενώ έχει δουλέψει ως σύμβουλος μάνατζμεντ στις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας.
είναι γεγονός πάντως πως προκρίνει μια πιο ορθολογική-αξιοκρατική-αλληλεγγυοκεντρική διαχείριση και ΚΥΡΙΩΣ έναν ολικό επαναπροσδιορισμό του συτήματος αξιών με βάση το οποίο πρέπει να επιδιωχθεί αυτή η προσέγγιση της οικονομικής και πολιτικής ζωής του τόπου, έναντι της μετωπικής σύγκρουσης με τις υπάρχουσες δομές.το πως και το γιατί, το λέει και στη συνέντευξη και στα βιβλία που αναφέρει αλλά και εδώ: www.clv.gr
προσωπικά, πιστεύω σε αυτόν τον άνθρωπο, αλλά εγώ είμαι ένας ανώνυμος που λέει ότι θέλει.
μάλλον θα ήταν καλύτερα να το ψάξει ο καθένας μόνος του ;)