Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2011

Ζουράρις - Πολυπολιτισμικότητα και ελληνική ταυτότητα - 13 Μαρ 11

Ομιλία του Κώστα Ζουράρι με θέμα «Πολυπολιτισμικότητα και ελληνική ταυτότητα», η οποία έγινε στα πλαίσια διημερίδας που διοργάνωσε η Artifex με θέμα «Η κρίση του πολιτισμού και η αναζήτηση της υπέρβασής της», στις 13.3.11 στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Β. & Μ. Θεοχαράκη.

Αναδημοσίευση από το Αντίφωνο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 23-03-11


Share/Save/Bookmark

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζουράρις...είναι ίδιος με αυτόν που έχει γράψει αυτό εδώ;
http://foit.antifono.gr/?p=440

Ας λύσει πρώτα τους λογαριασμούς του με τον Μαρξ, τον Λένιν, τον Στάλιν, τον Μάο κι όλα αυτά τα καλά παιδιά και μετά ας μιλήσει για ελληνική ταυτότητα, ορθοδοξία κλπ. Ελληνική ταυτότητα δε σημαίνει ιδεοληψία, κουτοπονηριά και εξωραϊσμός κακούργων δολοφόνων.
Και τα ευφυολογήματα για "communia" κλπ. ας τα λένε μεταξύ τους αυτός, ο Καραμπελιάς, ο Γιανναράς και οι άλλοι. Γιατί για παραέξω δεν είναι.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε είμαι μαζί σου. Γεμίσαμε από μπουρδολόγους <>.

Οι πραγματική μας Σωτηρία βρίσκεται στις οικογένειές μας. Στους ευλογημένους τους γονείς μας, στα παιδιά μας, στις συζύγους μας, στην Θεία Κοινωνία, στα Ιερά Μυστήρια.

Πουθενά αλλού.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του νεο-Έλληνα: θέλει μπροστάρηδες όχι για να προχωρεί, αλλά για να επαναπαύεται.

Όποιος έχει μελετήσει προσεκτικά τον Ζουράρι, τον Γιανναρά, τον Καραμπελιά, και κάτι φρούτα σαν τον Παύλο (!!), κλπ. κλπ., βγάζει γρήγορα το συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις!

Υπάρχουνε άνθρωποι, σαν την κ. Αρβελερ, τον κ. Βρυώνη, την συγχωρεμένη την κ. Λαϊου, που εργάστηκαν συστηματικά, και με ιδρώτα και κόπο προόδευσαν. Δεν τεμπέλιασαν στην ζωή τους, και την αφιέρωσαν στην επιστήμη τους, εργαζόμενοι σιωπηλά και ταπεινά...γι'αυτό φτάσανε τόσο ψηλά.

Απορίας άξιο είναι ΤΙ έκανε στην ζωή του ο Ζουράρις, πότε εργάστηκε...βιβλιαράκια εκδόσης τάδε και δείνα; Γιατί δεν στέλνει τις μπούρδες του στο Oxford University Press ή Cambridge University Press, όπου για να δημοσιευθεί κάτι περνάει από κριτές, που συνήθως είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο, στο αντικείμενό τους...για να κάνει πως στέλνει κατά 'κει τις χαριτωμενιές του, και θα του 'ρθει σφαλιάρα που θα την θυμάται μέχρι να κλείσει τα μάτια του...

akritas είπε...

Δυο ανώνυμοι ελεεινολογούν!!!
Άντε ντε, γράψτε επώνυμα, με ανοικτό προφίλ, να σας ξέρει ο κόσμος ποιοι είστε,ντι χαβά βαράτε και ποιος είναι ο ρόλος σας. Κοτάτε;
Μόνο να απαξιώνετε πράγματα που δεν μπορείτε να ακουμπήσετε αλλιώς ξέρετε.

Ανώνυμος είπε...

akritas, η μισή Ελλάδα είναι στρατιά αναρχικών και αριστεριστών, που ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να κάνει τα πάντα γυαλιά καρφιά, κατόπιν εντολών, και η άλλη μισή Ελλάδα αποτελείται από υπερεθνικιστές...το λέω κάπως τραβηγμένα, αλλά είναι αλήθεια ότι στη μέση δεν χωράει κανένας...δηλαδή η προβολλή άλλων τάσεων είναι τόσο μικρή, που κουμάντο στη χώρα κάνει η "αριστερά" και οι φασίστες του ΛΑΟΣ, με την χουλιγκανική τους βία, στην καθημερινότητά μας. Γι' αυτό κατάντησε η χώρα όπου κατάντησε, και δεν πρόκειται να την βγάλει καθαρή........

Η γνώμη μας για τον Ζουράρι είναι στοιχειοθετημένη, αλλά πάντοτε προσωπική και υποκειμενική. Ποιό το πρόβλημά σου όταν κάποιος έχει αντίθετη άποψη;

Επίσης: μήπως εσύ δίνεις ονοματεπώνυμο; Ο Ζουράρις εκτίθεται δημόσια οικειοθελώς, οπότε πρέπει να είναι έτοιμος για κριτική. Κάποτε το έπαιζε καθηγητής πανεπιστημίου, τώρα τελευταία το 'χει αφήσει αυτό το παραμύθι, διότι με τις νέες τεχνολογίες βρέθηκε ότι δεν είναι στην λίστα κανενός γαλλικού πανεπιστημίου ως (έστω τέως) ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ. Στην καλύτερη περίπτωση ήταν βοηθός, αλλά ούτε αυτό έχουμε βρει (έχει γίνει και δημοσιογραφική έρευνα....).

Ένας άνθρωπος που ψεύδεται δημόσια, και που ακόμα και μέσα στην χειρότερη κρίση συνεχίζει να αυτοπροβάλλεται με βιβλία ακατάσχετης μπουρδολογίας (χαριτωμενιές και τσιτάτα αντιγραφή κι επικόλληση από προηγούμενα πονήματά του)...ένας τέτοιος άνθρωπος θα πρέπει να περιμένει κριτική...

Και η κριτική που δέχεται από την πλειονότητα της επιστημονικής κοινότητας είναι σκληρή: ο άνθρωπος είναι ερασιτέχνης. Θα μπορούσε να τον πει κανείς λογοτέχνη, αλλά αυτός ο βαρύγδουπος τίτλος του "πολιτικού επιστήμονα", με τσιτατα από τον Θουκυδίδη και γραμματική ανάλυση στυλ Μπαμπινιώτη, ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ την πολιτική επιστήμη.

Θα επαναλάβω την τελευταία μου πρόταση:

Απορίας άξιο είναι ΤΙ έκανε στην ζωή του ο Ζουράρις, πότε εργάστηκε...βιβλιαράκια εκδόσης τάδε και δείνα; Γιατί δεν στέλνει τις μπούρδες του στο Oxford University Press ή Cambridge University Press, όπου για να δημοσιευθεί κάτι περνάει από κριτές, που συνήθως είναι οι κορυφαίοι στον κόσμο, στο αντικείμενό τους...

Ζουράρις...είναι ίδιος με αυτόν που έχει γράψει αυτό εδώ;

http://foit.antifono.gr/?p=440


Εύη ...

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος γνωστός μου μετέφερε ότι ο ίδιος ο Ζουράρις του έχει εξομολογηθεί ότι δεν έχει διδακτορικό. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δεν είναι καθηγητής. Τόσοι και τόσοι φελλοί έγιναν καθηγητές, ο Ζουράρις δε θα γινόταν;

Παρακολουθώντας στενά αυτό το ιστολόγιο και βλέποντας όλα τα βιντεάκια οφείλω να ομολογήσω ότι οι δήθεν πνευματικοί άνθρωποι με έχουν απογοητεύσει με την αδυναμία τους να προτείνουν εφαρμόσιμες λύσεις.

Επίσης να σημειώσω ότι πολλοί εξ αυτών είναι μέρος του προβλήματος, διότι συνέβαλαν τα μέγιστα για να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, έχουμε αυτά τα χάλια και έχουμε περιέλθει σ'αυτήν την κατάσταση , διότι, ασκούν εξουσία τα διδακτορικά, που έχουν εγκριθεί απο το Oxford University Press ή Cambridge University Press και ΣΙΑ. Γιατί τόσος φθόνος ρε γαμώτο. Αντε να τον φτάσετε, αν μπορείτε.

Ανώνυμος είπε...

@11:38 μάλλον δεν τον έχεις παρακολουθήσει ζωντανά, πόσο είρωνας γίνεται αν διαφωνείς μαζί του, και πόσο αντιακαδημαϊκά σε κόβει τον λόγο, και ξεκινάει τους τεραστίους μονολόγους του...για όσους τον παρακολούθησαν τα τελευταία 30 χρόνια ΦΤΑΝΕΙ πια η ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ...

Κωνσταντίνος είπε...

"Όποιος έχει μελετήσει προσεκτικά τον Ζουράρι, τον Γιανναρά, τον Καραμπελιά, και κάτι φρούτα σαν τον Παύλο (!!), κλπ. κλπ., βγάζει γρήγορα το συμπέρασμα ότι στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις!"

Όποιος διαβάζει αυτά τα ανώνυμα λασπολογήματα, καταλαβαίνει αμέσως γιατί τέτοιοι άνθρωποι εγκαταλείπουν την Ελλάδα και γίνονται καθηγητές στο εξωτερικό. Χωρίς να έχετε διαβάσει ούτε μία αράδα από τα βιβλία τους (όχι τα άρθρα και τις επιφυλλίδες, ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ), είστε έτοιμοι να πετάξετε λάσπη, απλώς και μόνο διότι δεν μπορείτε να τους καταλάβετε. Αν όμως εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε παραπάνω από το "φεγγαράκι μου λαμπρό", αυτό δεν είναι δικό τους σφάλμα.

Το τι έχει κάνει ο Ζουράρις στην ζωή του, είναι εύκολο να το διαπιστώσει κανείς, απλώς διαβάζοντας το βιογραφικό του. Δεν είδα πουθενά να το διαψεύδουν, εκτός από εσάς, τους ανώνυμους ελεεινολόγους. Εκτός από καθηγητής στο Πανεπιστήμιο 8 του Παρισιού, δεν υπήρξε, ασ πούμε, διευθυντής της εφημερίδας "Μακεδονία";

Απορίας άξιο, "Εύη", είναι τι κάνεις εσύ στην ζωή σου κι αν έχεις εργαστεί ποτέ. Το ποιος είναι ο Ζουράρις, το ξέρουμε. Το ποιος κρύβεται πίσω από το όνομα "Εύη", ναι μεν δεν το ξέρουμε, το βλέπουμε όμως. Δυστυχώς!

Ανώνυμος είπε...

@Κωνσταντίνος

Η κοπέλα (?) σου εξηγεί ότι δεν θεωρεί την μέθοδο με τις αναφορές στον Θουκυδίδη "είμαι τεμπέλης, γι' αυτό ανατρέχω στον Θουκυδίδη" και την γλωσσολογική/ετυμολογική ανάλοση (στον Θουκυδίδη) ως μια σύγχρονη μέθοδο που μπορεί ενταχθεί στις πολιτικές επιστήμες. Σου έγραψε ότι όλο αυτό είναι "λογοτεχνία", και εγώ προσθέτω "παραφιλολογία".

Το τελευταίο σχόλιο είναι δικό μου (22:49), και θα προσυπογράψω κι εγώ: ο τύπος είναι ένας παπατζής, που ζει με τα λεφτά του πατέρα του.

ΔΕΝ έχει κάνει διδακτορικό και ΔΕΝ ήταν ΠΟΤΕ καθηγητής σε ΓΑΛΛΙΚΟ πανεπιστήμιο!

Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές, καθηγητής δεν υπήρξε ΠΟΤΕ...

...στην Ελλάδα τελικά είσαι ότι δηλώσεις...