Πέμπτη, 4 Νοεμβρίου 2010

Ανιχνεύσεις - Κοντογιώργης - Τι εστί Καλλικράτης; - 3 Νοε 10

Στα πλαίσια της εκπομπής Ανιχνεύσεις της 3.11.10 με θέμα «Καλλικράτης: τι προβλέπει και πόσο θα μας ωφελήσει;», ο καθηγητής και πρώην πρύτανης του Πάντειου Πανεπιστημίου κ. Γιώργος Κοντογιώργης υπενθυμίζει ότι πέρα από τις δηλώσεις λαϊκισμού για την κοινωνία σε επίπεδο ηγεσιών, παραμένει το πρόβλημα ένταξης του λόγου ύπαρξης των ηγεσιών και θεσμών στη πολιτική διαδικασία, ώστε να υπάρξει διαφάνεια και να ανατραπεί η λογική του δημοσίου συμφέροντος.

Στην εκπομπή συμμετείχαν επίσης η κα. Λίνα Παπαδοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο κ. Νίκος Χ. Βαρσακέλης, Αναπληρωτής Καθηγητής Βιομηχανικής Πολιτικής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ και ο κ. Χαράλαμπος Κουταλάκης, Λέκτορας Διοικητικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ολόκληρη η εκπομπή έχει αναρτηθεί στο Αντίφωνο.


Share/Save/Bookmark

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κ. Κοντογιώργη. Ο Καποδίστριας απέτυχε λόγω έλλειψης ελέγχου. Κάτι διοικητικές επιτροπές τις κατάργησαν και η προσφυγή στα δικαστήρια είναι άνευ σημασίας για τον απλό πολίτη διότι ένας δικηγόρος θα του πάρει 1000 Ευρώ και το δικαστήριο θα τελειώσει μετά από 5 χρόνια.

Τα ίδια και χειρότερα θα γίνουν με τον Καλλικράτη. Ελάχιστοι θα γίνουν πλούσιοι με τις μίζες, κάποιοι άλλοι θα κάνουν πιο εύκολα τις δουλειές τους και ο λαός θα υποφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Lomak είναι εύκολο να ανέβει ολόκληρη η εκπομπή για τον Καλλικράτη για εμάς που δεν μπορέσαμε να την δούμε; Ευχαριστώ.