Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

Τουρκική «Διπλωματία των Επιστημών»

Το διορισμό διπλωματικού επιστημονικού προσωπικού στις πρεσβείες των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Γερμανίας, αλλά και της Βρετανίας, προκειμένου να καταγράφονται, αλλά και να εισάγονται στην Τουρκία, οι σημερινές τεχνολογικές εξελίξεις, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαντ στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την επίσκεψη και τις συναντήσεις που είχε ο Τούρκος υπουργός, με ακαδημαϊκούς, αλλά και σπουδαστές, στο Χάρβαρντ.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στην υλοποίηση δράσεων, οι οποίες θα φέρουν την Τουρκία πιο κοντά στη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και τις επιστημονικές εξελίξεις.

Η υλοποίηση του μέτρου αυτού, αναθεωρεί και προεκτείνει τα παραδοσιακά καθήκοντα του διπλωματικού προσωπικού στις τουρκικές πρεσβείες, πέραν των διπλωματικών, πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, με τελικό ζητούμενο την εισαγωγή σύγχρονης τεχνολογίας για τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

Η εισαγωγή της τεχνογνωσίας αυτής, θα εξυπηρετήσει επίσης τον κεντρικό στόχο της κυβέρνησης Ερντογάν, για τη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης σε θετικά επίπεδα, κατά τα επόμενα χρόνια, προκειμένου η Τουρκία να αναδειχτεί σταθερά, σε περιφερειακή δύναμη της περιοχής, αλλά και να ενισχυθούν αποτελεσματικά τα οικονομικά και επιστημονικά ερείσματά της, για την επίτευξη του τελικού στόχου ένταξής της, στην Ε.Ε.

Αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία - Ημερομηνία δημοσίευσης: 01-10-10


Share/Save/Bookmark

Δεν υπάρχουν σχόλια: