Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010

Τομές - Σαρρής - Ιδεολογική παραχάραξη - 26 Οκτ 10

Στα πλαίσια της εκπομπής Τομές της 26.10.10, ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Νεοκλής Σαρρής σχολιάζει την απόφαση του Αρείου Πάγου να αθωώσει τους έξι που καταδικάστηκαν το 1922 σε θάνατο για εσχάτη προδοσία μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Επίσης επισημαίνει τις ομοιότητες που παρουσιάζει η σημερινή ελληνική κρίση με τις μεθόδους υπονόμευσης, αποσταθεροποίησης και ελέγχου μιας χώρας, όπως αναλύονται σ’ ένα μικρό βίντεο, το οποίο έχει αναρτηθεί στο εξαίρετο blog «ΟΙ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΙ».

Σχετική αρθρογραφία:

  1. Αθωώθηκαν οι έξι για τη Μικρασιατική καταστροφή, 20.10.2010
  2. (Αστακός) Μια υπόθεση απλώς ιδιωτική, 21.10.10
  3. Μεγάλα επιτεύγματα ενός Ευέλικτου Οδοστρωτήρα!, 24.10.10
  4. Βλάσης Αγτζίδης, Γιασασίν (ζήτω ο) Γούναρης, 30.10.10


Share/Save/Bookmark

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αποκλειστικά υπεύθυνος για τη μικρασιατική καταστροφή ήταν ο Βενιζέλος και ο Στεργιάδης, αμφότεροι πράκτορες των Άγγλων.

Λυπάμαι αλλά ο Κύριος Σαρρής έχει χάσει την ψυχραιμία του. Τα ζητήματα αυτά τα έχει λύσει ο λαός.

konion είπε...

Πρέπει κάποτε ἐδῶ στὴν Ἑλλάδα νὰ ποῦμε τὰ πράγματα μὲ τὸ ὄνομά τους.
Γιὰ νὰ γίνη αὐτὸ πρέπει νὰ ἀκουστοῦν πολλά, ἔστω καὶ λάθος. Πρέπει λοιπὸν ὅλες οὁ ἀπόψεις νὰ ἀκουσθοῦν καὶ νὰ ἀντικρουσθοῦν καὶ ὄχι νὰ δολοφονεῖται ὁ χαρακτῆρας τοῦ φορέα αὐτῶν τῶν ἀπόψεων.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω που κολλάει το σχόλιο του konion αλλά η κεντρώα παράταξη, πρώην βενιζελικοί-φιλελεύθεροι, ειδικεύονται σε ένα πράγμα. Να τα κάνουν μαντάρα και μετά να φορτώνουν τις ευθύνες αλλού.

1) Η μικρασιατική καταστροφή είναι έργο της και απλά η ωρολογιακή βόμβα έσκασε στα χέρια της δεξιάς. Υπεύθυνος ο Βενιζέλος
2) Ο εμφύλιος είναι έργο της και ευτυχώς η δεξιά μας ξελάσπωσε. Υπεύθυνος ο Γ. Παπανδρέου. Τις ευθύνες τις φόρτωσε στο ΚΚΕ και την επάρατη δεξιά.
3) Η δικτατορία είναι έργο της. Υπεύθυνος ο Γ. Παπανδρέου. Τις ευθύνες τις φόρτωσε στη δεξιά αλλά οι χουντικοί ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ.
4) Η χρεοκοπία της χώρας είναι έργο της. Υπεύθυνος ο Α. Παπανδρέου. Τις ευθύνες τις φόρτωσε στον Κ. Καραμανλή το Β.

Ανώνυμος είπε...

φιλε λομακ,αν μπορεις να ανεβαζεις στο μπλιπ και τις αλλες εκπομπες "τομες" απο το χαι τσανελ,με τους αλλους καλεσμενους καθε βραδυ.

αν εχεις την δυνατοτητα να το κανεις θα μας διευκολυνε να τις δουμε.

εκτος του κυριου σαρρη,στο ιδιο προγραμμα βγαινουν και αλλοι πολυ αξιολογοι ανθρωποι...

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 4/11/10 18:10

Τα 2, 3, 4, ας τα καλύτερα, διότι θέλουν άλλη συζήτηση.

Συμφωνώ απολύτως με το 1.

Από ανέκαθεν, η απόκρυψη της αλήθειας, η δαιμονοποίηση των αντιπάλων του Βενιζέλου και η αγιογράφηση του ιδίου, αποσκοπούσαν στην διδαχή της Ιστορίας, όπως ήθελαν να την διδασκόμαστε οι Άγγλοι.

Υπάρχει βιβλίο με την αρθρογραφία των Ε. Βενιζέλου και Ι. Μεταξά, το οποίο αρχίζει με τον Εθνικό Διχασμό και φθάνει στην Μικρασιατική Καταστροφή. Νομίζω λέγεται "Ο Εθνικός Διχασμός, μέσα από την αρθρογραφία των Ε. Βενιζέλου και Ι. Μεταξά", εκδόσεις Κυρομάνου. Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι εγκυρότερο απ' αυτό.