Το βραβείο Woodrow Wilson στον… Νταβούτογλου

Woodrow Wilson Awards

Ο καταιγισμός διεθνών βραβείων που λαμβάνουν τους τελευταίους μήνες οι σύγχρονοι ηγέτες της Τουρκίας συνεχίστηκε με την απονομή στον υπουργό Εξωτερικών της χώρας του βραβείου «Woodrow Wilson for Public Service».

Η απονομή έγινε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης από τον Μάικλ Βαν Ντάσεν, υποδιευθυντή του «Woodrow Wilson International Center».

Εμφανώς συγκινημένος ο νέο-Οθωμανός στοχαστής και πολιτικός σημείωσε πως «εάν το έδαφος γύρω μας αλλάζει δεν μπορούμε να κρατηθούμε σταθεροί. Μόνοι οι αρχές που έχουμε αποκτήσει μας βοηθούν να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και σταθεροί».

Ο Τούρκος νέο-Οθωμανός ειρηνιστής πολιτικός υπογράμμισε ακόμα πως «Τα ιδανικά της Τουρκίας είναι ξεκάθαρα. Θα ομαλοποιήσουμε (normalize) την ιστορία μας και την γεωγραφία.» και συνέχισε λέγοντας πως «πλανήτης χρειάζεται ένα νέο παράδειγμα. Η Τουρκία και οι ΗΠΑ χρειάζονται ένα νέο παράδειγμα μέσα στην διαμορφούμενη νέα τάξη πραγμάτων. Το ισχύον σύστημα δεν ικανοποιεί τις σημερινές απαιτήσεις».

Το defence-point.gr δεν μπορεί παρά να σημειώσει πως ο χριστιανο-προτεσταντικός ιδεαλισμός του Woodrow Wilson και η αγγλοσαξονική ρεαλιστική του στάση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συνάδει με τον πανισλαμικό ιδεαλισμό και Οθωμανικό ρεαλισμό που ο Αχμέτ Νταβούτογλου εκπροσωπεί.

Τα γεωπολιτικά και γεωπολιτισμικά αρχέτυπα του Αγγλοσαξονικού κόσμου ουσιαστικά βρίσκονται στον αντίποδα των γεωπολιτικών και γεωπολιτισμικών αρχών του Νέο-Οθωμανικού Ισλαμισμού. Προς επίρρωση της συγκεκριμένης άποψης πολλές φωνές στις ΗΠΑ ζητούσαν να μην απονεμηθεί στον Τούρκο πολιτικό μία τέτοια διάκριση ειδικά υπό το βάρος των πρόσφατων γεγονότων στην θαλάσσια περιοχή της Γάζας.

Αναδημοσίευση από το Defence-point.gr - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-06-10