Γερμανία και Ολλανδία σπρώχνουν την Ελλάδα στο ΔΝΤ

Η Γερμανία είναι ανοικτή στην ιδέα παροχής βοήθειας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς την Ελλάδα, εάν την έχει ανάγκη, τόνισε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτή την άποψη συμμερίστηκε και ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών. Την ίδια ώρα ο Ζοζέ Μπαρόζο ανέφερε πως η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ δεν θα είναι πλήγμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεδομένου ότι τα μέλη της συνεισφέρουν οικονομικά στο διεθνές ταμείο.

Δεν θα ήταν πλήγμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζει τώρα ο Μπαρόζο

"Η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια και το Βερολίνο εκκινεί από την αρχή ότι οι προσπάθειές της για την αποκατάσταση των δημόσιων οικονομικών της θα επιτύχουν" δήλωσε ο Ούλριχ Βίλχεμ, εκπρόσωπος της Γερμανικής κυβέρνησης.

"Στην περίπτωση κατά την οποία θα πρέπει να φθάσουμε εκεί, η κυβέρνηση δεν αποκλείει την προσφυγή στους πόρους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου", πρόσθεσε.

Με τον Γερμανό ομόλογό του συμφώνησε και ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κες ντε Γιάγκερ, ο οποίος τόνισε πως "Πρέπει να εμποδίσουμε να επεκταθεί προς την Ολλανδία η ελληνική πυρκαγιά" , υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει "το δρόμο του ΔΝΤ".

Από τη μεριά του, ο Ζοζέ Μπαρόζο τονίζει πως η προσφυγή στο ΔΝΤ δεν θα ήταν πλήγμα για το πρεστίζ της Ε.Ε.

Αναδημοσίευση από την Ελευθεροτυπία - Ημερομηνία δημοσίευσης: 19-03-10