Ισραηλινή παγίδα σε Δύση και Ευρώπη

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

«Θα το κάνουμε Ελλάδα» φωνάζουν οι διαδηλωτές στην Αίγυπτο - η εξέγερση των νέων στην Ελλάδα πηγή έμπνευσης για τους ‘Αραβες!

Στρατηγική αποσταθεροποίησης ακολουθεί η ηγεσία του Ισραήλ και η σκληροπυρηνική πτέρυγα του αμερικανικού και ισραηλινού «αυτοκρατορικού» κατεστημένου. ‘Όλα δείχνουν ότι το λιγότερο που επιδιώκει το Ισραήλ είναι ο εκ των προτέρων τορπιλισμός μιας διαδικασίας διαπραγματευτικής λύσης του παλαιστινιακού, που είναι στο πρόγραμμα του Ομπάμα, το περισσότερο μια ευρύτερη, μακροχρόνια «στρατηγική του χάους» στη Μέση Ανατολή, που αποσκοπεί στην κατάτμηση των οργανωμένων κρατών και συνόλων, στην γενίκευση των πολέμων και στη δημιουργία των συνθηκών εκείνων που... θα αναγκάσουν τους Δυτικούς, Βορειοαμερικανούς και Ευρωπαίους, να εμπλακούν πιο άμεσα ακόμα στην περιοχή, στο πλευρό του εβραϊκού κράτους.

Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ερντογάν επετέθη έξαλλος, με δριμύτητα και επανειλημμένως εναντίον του Ισραήλ τις τελευταίες μέρες. Η ‘Αγκυρα επιδιώκει να τα βρει με τους Κούρδους του Ιράκ και το Ιράν εν τίνι μέτρω, μεσολαβεί μεταξύ Ισραήλ και Συρίας και έχει ποντάρει τα χαρτιά της στη μετριοπαθή «φράξια» στο εσωτερικό του αμερικανοϊσραηλινού κατεστημένου.

Διαβάστε περισσότερα...