Όχι στην «πίκρα της μοιρολατρίας»

ΡΕΣΑΛΤΟ

Στις χριστουγεννιάτικες ημέρες, κατά κανόνα κάνουμε το βαρύ απολογισμό μας. Σήμερα, κάτω από το βάρος των γεγονότων και τη νεροποντή του κατεστημένου ψεύδους, βιώνουμε σπαρακτικά την αίσθηση του τραγικού: Οι άρχοντες της εξουσίας (οι ποικιλώνυμοι και πολύχρωμοι) μας εύχονται «ευτυχία», «χαρά» και «υγεία», την ίδια ακριβώς ώρα που μας καταστρέφουν, προωθούν την εξαθλίωσή μας και την υποταγή μας ΚΑΙ σχεδιάζουν το τέλος μας…
Είναι πράγματι σπαρακτικά τραγικό να διακρίνεις όχι μόνο τη θηριώδη υποκρισία, αλλά και την αχαλίνωτη εμπορία της δολοφονίας, της κοινωνίας μας, που ετοιμάζουν.
Αυτή, ωστόσο, είναι η επίπεδη όψη του τραγικού. Γιατί η αίσθηση του τραγικού έχει και μια άλλη βαθύτερη παράμετρο, αισιόδοξη και επαναστατική: ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΖΩΗ.
Και το πάθος για ζωή είναι αυτό που αποτελεί το μεγαλείο της ιστορίας, το συναρπαστικό της στοιχείο.
Και το συναρπαστικό της ιστορίας ΟΥΔΕΠΟΤΕ ακολουθεί τη γραμμική προέκταση του σήμερα. Κατά κανόνα και συστηματικά αιφνιδιάζει όλους εκείνους που πιστεύουν ότι ελέγχουν το παιχνίδι.
Η ιστορία είναι αμείλικτη. Απρόβλεπτα σκορπάει όλους τους πολιτικούς σχεδιασμούς των κυρίαρχων κατεστημένων ελίτ εξουσίας, αποκαλύπτει ότι όλοι οι «μάγοι» αυτού του πολύχρωμου κατεστημένου, στην πραγματικότητα δεν είναι παρά πολιτικά, πνευματικά και δημοσιογραφικά παράσιτα στον κορμό ενός δένδρου που δεν μπορούν ούτε να διακρίνουν.
Τα χρόνια που έρχονται θα είναι πολύ δύσκολα, αλλά θα είναι και τα χρόνια της «τραγωδίας» των ποικίλων παρασίτων.
ΑΡΚΕΙ να μάθουμε να ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ το δικαίωμα στη ζωή και στο όνειρο και να μη μας καταβάλλει η «πίκρα της μοιρολατρίας», ο ραγιαδισμός.
ΑΡΚΕΙ μα μάθουμε να μην τρομάζουμε μπροστά στους πιο ισχυρούς εχθρούς, όταν η δύναμη αυτών των εχθρών βρίσκεται σε αντίφαση με τις ανάγκες της ιστορικής εξέλιξης, με τα συμφέροντα της κοινωνίας, με τη ζωή και το όνειρο.
Αυτές είναι οι δικές μας ευχές για τις γιορτές και το νέο έτος.

Ρεσάλτο Forum